Pagina's

woensdag 17 november 2010

Subsidie aanvragen voor isolatie

Huiseigenaren zijn vaak niet of onvoldoende op de hoogte van de subsidiebedragen die ze kunnen aanvragen voor isolerende en energiebesparende maatregelen. Men is daardoor simpelweg een dief van eigen portemonnee. Maar hoe kom je er nu achter welke veranderingen je nog met subsidie kan aanbrengen?

Vraag maatwerkadvies aan

Op basis van een maatwerkadvies krijgt u een duidelijk beeld van de energieprestaties van uw woning en de mogelijkheden tot besparing. Zo'n maatwerkadvies kost enige honderden euro's en is nodig om geregistreerd te worden voor een subsidieaanvraag. Overigens krijgt u dat bedrag wel terug via het Agentschap NL, dat namens de overheid particulieren, bedrijven en instellingen ondersteunt die investeren in duurzame energie.

Verbeterpunten die de energieindex verhogen

Met behulp van de uitkomsten uit het maatwerkrapport kunt u vervolgens de aanbevolen verbeterpunten uitvoeren. U moet daarbij denken aan maatregelen die de zogenaamde energie-index van uw woning doen toenemen:
  • vervanging van uw oude CV-ketel;
  • het aanbrengen van vloerisolatie;
  • aanbrengen van dakisloatie;
  • aanbrengen spouwmuurisolatie;
  • plaatsen van dubbele beglazing.

Stichting Meer Met Minder

Op basis van de toegenomen energieindex van uw woning verstrekt de "Stichting Meer Met Minder" een premie die kan variƫren van 300 tot 750 euro.

De meeste winst bij terugdringing van uw energieverbruik is overigen te realiseren door dak- en spouwmuurisolatie en het vervangen van een oude conventionele CV-ketel.

1 opmerking:

  1. Helaas denken veel mensen dat het aanbrengen van bijv. spouwmuurisolatie alleen interessant is als er een subsidiepot is. Daarnaast denken consumenten dat de kosten van spouwmuurisolatie 2 x hoger zijn, dan in werkelijkheid. Juist voor een verlaging van de maandlasten is energiebesparen zeer interessant. Ik las daar meer over op een kenniswebsite. ( http://www.hoe-koop-ik.nl/spouwmuurisolatie/alles_over/kosten/subsidie-isolatie ). Eigenlijk jammer, dat veel mensen hetzelfde comfort (of beter) kunnen hebben, tegen veel lagere maandlasten.

    BeantwoordenVerwijderen