Hoe stelletjes ook financieel profiteren


In het voorjaar en in de zomermaanden luiden de meeste bruiloftsklokken. Aanstaande paartjes doen er alles aan om hun trouwdag tot de mooiste dag van hun leven te maken. Maar eigenlijk zouden ze verder moeten plannen dan huwelijksreis en wittebroodsweken en ook moeten nadenken over het financieel zekerstellen van hun gemeenschappelijke toekomst.

Hoe getrouwde stellen geld besparen


Een goede financieel adviseur kan daarbij helpen en soms kan dat zelfs besparingen opleveren. Getrouwde stellen kunnen namelijk door het combineren van verzekeringen hun premielast verminderen en ook financieel van elkaars nabijheid profiteren.


Verzekeringen combineren


Een belangrijke financiële bescherming is de verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid particulieren, de WAP-verzekering. Zodra het paar een gezamenlijke woning betrekt, kan de partner zich in de polis van de ander laten opnemen. Hetzelfde geldt voor de inboedelverzekering.

Weliswaar is verhuizing naar een gemeenschappelijke woning of een bruiloft in de regel geen reden voor opzegging, maar verzekeringen opzeggen kan vanaf 1 januari 2010 een stuk makkelijker. Overbodige polissen kunnen vaak pas per eerstvolgende vervaldatum worden opgezegd. Maatschappijen raden paren overigens aan om samengevoegde verzekeringen meteen aan te laten passen aan de nieuwste verzekeringsvoorwaarden. Door de polissen voor aansprakelijkheid, inboedel en rechtsbijstand samen te voegen kunnen stellen wel tot € 200 per jaar besparen

Financiële risico's afdekken


Een huwelijk maakt een levensverzekering tot absolute noodzaak om zo echtgenoot en eventuele kinderen ingeval van overlijden financieel goed verzorgd achter te laten. Niet alleen de hoofdkostwinner, maar ook deeltijdwerkers en huisvrouwen moeten een levensverzekering afsluiten. In geval van overlijden gaat persoonlijk leed vaak gepaard met financiële problemen. Wie betaalt de huur of de opvoeding van de kinderen? Een goede levensverzekering kan dan een welkome aanvulling betekenen.

Reacties